Recent, contextul global s-a schimbat dramatic si aceste schimbari au afectat toate sferele vietii noastre. In mod surprinzator, una dintre aceste schimbari a fost raportarea noastra la vestimentatie si la modul in care gestionam garderoba.

Am petrecut mai mult timp in propria casa, avand ocazia sa ne reevaluam alegerea vestimentara si sa ne regandim necesitatile.

Urmatoarele sunt cateva sugestii despre cum poti reorganiza garderoba, economisi spatiu si, totodata, sa mentii un stil la moda.

Nu investesti in haine pentru o singura ocazie

Cine nu a cumparat o rochie sau un costum doar pentru o anumita ocazie? O nunta, un party de Craciun sau o intalnire cu prietenii – toti am avut momente care ne-au determinat sa achizitionam ceva ce am purtat doar o data.

Cu toate acestea, ar trebui sa ne orientam spre piese de vestimentatie pe care le putem purta de mai multe ori si care ne reflecta personalitatea.

Opteaza pentru piese clasice si simple care pot fi puse in evidenta prin accesorii. Aceasta abordare te ajuta sa iti exprimi personalitatea si te mentine in trend.

Nu achizitiona sau pastra haine care nu ti se potrivesc

E frecvent sa pastram tricourile care nu ne mai vin in speranta ca ne vor incapea din nou sau sa cumparam haine prea mici drept motivatie pentru a slabi.

Cu toate acestea, pastrarea hainelor care nu ne vin este unul dintre cele mai neinspirate lucruri pe care le poti face daca iti doresti o garderoba in tendinte.

Fii sincer cu tine si realist. Nu are rost sa tii o haina doar pentru ca ti s-a parut ca ti se potriveste. Daca nu te simti confortabil si increzator intr-o piesa vestimentara, aceasta nu isi are locul in garderoba ta, indiferent de cat de trendy ar fi.

Nu achizitiona o haina doar pentru ca este la reducere

Sa profitam de reduceri este adesea tentant, dar nu este mereu o strategie buna. Nu achizitiona o haina doar pentru ca are un pret redus. Mai bine opteaza pentru piesele care iti plac cu adevarat, chiar daca au un pret mai mare.

Analiza garderobei actuale

Inainte de a face schimbari drastice, analizeaza ce ai in garderoba ta. Este posibil sa detii deja piese valoroase pe care le-ai ignorat sau care au fost ascunse in spatele dulapului. Cu o perspectiva noua, acestea pot fi integrate in tinute moderne si stilate.

Intelege principiul „Capsule Wardrobe”

Conceptul de „Capsule Wardrobe” sau garderoba capsula se refera la colectia de haine esentiale, atemporale, care nu se demodeaza.

Aceste piese pot fi combinate si recombinate pentru a crea o varietate de tinute. Integrand acest principiu in gestionarea garderobei, vei avea intotdeauna ce sa porti, dar si spatiu suficient in dulap.

Investeste in calitate, nu in cantitate

Alegerea hainelor de calitate in detrimentul celor ieftine, dar de calitate scazuta, este o strategie inteligenta pe termen lung. Hainele de calitate vor rezista mai mult timp si vor arata mai bine, contribuind la o garderoba eleganta si functionala.